19 Νοεμβρίου 2017

Γράμμα στον άγνωστο "αντιεξουσιαστή"

Πολεμάς το σύστημα; Μαγκιά σου. Μόνο που η μαγκιά έγκειται στο να το κάνεις με το πρόσωπο ακάλυπτο. Ίσως έτσι αναγνωρίσεις και τον εκπρόσωπο του συστήματος που σε προβοκάρει.
Δεν δέχεσαι την αστική εκχώρηση του δικαιώματος βίας στην αστυνομία; Μαγκιά σου. Μόνο που όταν συγκρούεσαι μαζί της –συμφωνώ, με κλεφτοπόλεμο, δεν έχετε τα ίδια μέσα παρά τις φωτοβολίδες σου.. - να το κάνεις με το φόβο του ντου από τη μεριά της που δεν θα σταματήσει, το φόβο της σύλληψης και της τιμωρίας από το αστικό καθεστώς.
Τραυματίζεις – από τύχη δεν έχεις σκοτώσει- ένα πολίτη που δεν είναι μέλος του «αντίπαλου στρατού»; Πας μόνος σου και παραδίνεσαι. Ουτοπικό; Ίσως αλλά λιγότερο ουτοπικό από αυτό που νομίζεις πως θα πετύχεις με τον τρόπο που «αγωνίζεσαι».
Νομίζεις πως έχεις άσυλο σε μια περιοχή; Απλά σε γκετοποίησαν και όχι μόνο δεν το κατάλαβες αλλά νιώθεις και επαναστάτης στο κλουβί σου.
Νομίζεις πως παλεύεις για τις ιδέες σου; Πάλεψε αλλά μη γίνεσαι ελιτιστής. Μόνο ο Πάπας έχει το φαιδρό αλάθητο.. Και πριν παλέψεις, διάβασε τα βιβλία των ονομάτων που ξέρεις απ έξω, ρώτα τι δουλειά κάνουν οι «μέντορες» που θαυμάζεις στη μάχη. Μπορεί να είναι ασφαλίτες, μπορεί αργόμισθοι με ρουσφέτι, μπορεί η ζωή τους «έξω από τη μάχη» να είναι αυτή που πολεμάς.
Μισείς τη μάζα; Τότε γιατί κρύβεσαι πίσω από τον όχλο σου;
Μη νομίζεις πως είμαι απέναντι σου ιδεολογικά, ως μέρος του συστήματος ή ρεφορμιστής. 
Μη νομίζεις πως δεν ξέρω τι σημαίνει κλωτσιά, αστυνομική αυθαιρεσία, δακρυγόνο, ματωμένη μύτη, μάλοξ και αδρεναλίνη. Νιώθω κι εγώ πιο ασφαλής στα Εξάρχεια από ότι περνώντας στην Αλεξάνδρας έξω από τη ΓΑΔΑ.
Είμαι απέναντι σου γιατί είσαι τσάμπα μάγκας. Γιατί –ίσως χωρίς να το καταλάβεις- έχεις γίνει πιόνι του συστήματος που πολεμάς. Αυτός που με διώχνει από τις πορείες και μου έχει «επιβάλει» παντού κλούβες.
Είμαι απέναντι σου γιατί καπελώνεις ότι διεκδικώ.
Είμαι απέναντι σου γιατί στο μπάχαλο είσαι εν δυνάμει δολοφόνος. Και ναι, ίσως έχουμε πόλεμο. Μόνο που είσαι όπλο στη φαρέτρα της μεριάς που νομίζεις πως πολεμάς ή εξίσου ανεγκέφαλος με αυτούς που με τρομάζουν.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: