12 Ιουλίου 2017

Ακαδημία Πλάτωνος. Η σκιά ενός Mall έτοιμη πλέον να κρύψει την ιστορία..


  Ακαδημία Πλάτωνος. Ίσως οι δυο πιο γνωστές -σε συνδυασμό- Ελληνικές λέξεις στον κόσμο που δεν χρειάζονται μετάφραση. Τοπωνύμιο που δεν χρειάζεται search για να καταλάβει ο οποιοσδήποτε τη σημασία του. Αρχαιολογικός χώρος λίκνο της βασισμένης στον Ελληνο-ρωμαϊκό πολιτισμό, σύγχρονης Δύσης. 
  Ο υπουργός Κος Σταθάκης καθόρισε με προεδρικό διάταγμα τη ρύθμιση των όρων και περιορισμών δόμησης σε τέσσερα οικοδομικά τετραγωνικά με μέγιστο ύψος προς τον αρχαιολογικό χώρο τα 18 μέτρα, το ΣτΕ απεφάνθει τη νομιμότητα του, το capital αναρωτιέται γιατί κωλυσιεργεί η επένδυση των €300 εκατ. του νέου Mall που θα φέρει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας...(http://www.capital.gr/epixeiriseis/3221441/ennea-upografes-gia-na-xekinisei-ependusi-300-ekat
  Στη χώρα που η πολιτισμική κρίση είναι το μέγα πρόβλημα, η «αξιοποίηση» απαιτεί Mall με αρχαιολογική θέα. Η αξιολόγηση και η τιμολόγηση έχει γίνει. Το σύγχρονο όραμα θέλει αστοιχείωτους καταναλωτές και όχι περιπατητές από όλο τον κόσμο που αντιλαμβάνονται την αξία της γνώσης και της ιστορικότητας, ενώ ανάδειξη σημαίνει μάλλον ευκαιρία.. 

ΥΓ. Οι κάτοικοι έχουν φτιάξει ομάδα εναντίωσης στα σχέδια. Τα λεφτά όμως είναι αρκετά για να τους χαρακτηρίσουν όσοι διαμορφώνουν την κοινή γνώμη από γραφικούς μέχρι διώκτες των επενδύσεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: