6 Μαΐου 2011

Συνταξιούχοι βουλευτές και αγανάκτηση. Μήπως έχουμε και εμείς ευθύνες ;


 Και ξαφνικά σύσσωμο το έθνος αγανάκτησε. Οι συνταξιούχοι βουλευτές διεκδικούν αναδρομικά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ μη σκεπτόμενοι την κρίση και  το έθνος που υποφέρει. Αγανάκτησε η κυβέρνηση, αγανάκτησε η αντιπολίτευση, αγανάκτησαν σύσσωμοι οι εν ενεργεία βουλευτές.  Αγανάκτησαν δηλαδή με τους μέντορες τους, με αυτούς από τους οποίους πήραν το χρίσμα και την κομματική τους πελατεία δηλώνοντας συνεχιστές, με αυτούς που στα πλαίσια της οικογενειοκρατίας που διέπει τη δημοκρατία μας είναι πατεράδες ή θείοι τους, με αυτούς που η φωτογραφία τους κοσμεί τα πολιτικά τους γραφεία, με αυτούς που σε κάθε ευκαιρία εξάρουν το ήθος και την προσφορά τους.
    Αγανακτήσαμε και όλοι εμείς για το θράσος τους να βάζουν το προσωπικό οικονομικό τους συμφέρον πάνω από το συλλογικό στη μαύρη περίοδο που περνάει η χώρα. Αγανάκτηση πέρα για πέρα δίκαιη αν εξετάσουμε την αξίωση τους ως μεμονωμένο περιστατικό. Είναι όμως έτσι ; Είναι η πρώτη φορά που οι εκπρόσωποι μας –και δεν έχει σημασία αν είναι πρώην ή νυν- λειτουργούν συντεχνιακά αδιαφορώντας για το κοινό αίσθημα ;
    Μήπως αυτή η αγανάκτηση θα πρέπει να μας οδηγήσει στην αυτοκριτική και αυτή με τη σειρά της στην αγανάκτηση με τον ίδιο μας τον εαυτό ; Οι πρώην βουλευτές δεν είναι μια ομάδα εργαζομένων. Είναι αυτοί που εμείς εκλέγαμε και επιλέγαμε να μας κυβερνήσουν και να μας εκπροσωπούν όλα αυτά τα χρόνια. Αυτοί που εμείς χειροκροτούσαμε στις πλατείες και τις συγκεντρώσεις. Αυτοί που εμείς «αθωώναμε» με την ψήφο μας σε εποχές πόλωσης όταν ακουγόταν ότι είναι μπλεγμένοι σε σκάνδαλα και τους ονομάζαμε αγωνιστές. Είναι οι ίδιοι που ψηφίζαμε για το ρουσφέτι άρα και την παράκαμψη της αξιοκρατίας και της νομιμότητας εις βάρος κάποιων που δεν εκλέχτηκαν ποτέ γιατί δεν θα μας το έκαναν.   Είναι όλοι αυτοί που διαχρονικά μέσω της πολιτικής έκαναν περιουσίες κατασπαταλώντας και βουλιάζοντας την Ελλάδα. Μόνο που όλους αυτούς εμείς του επιλέγαμε με τα σαθρά πολιτικά μας κριτήρια. Εμείς τους διαπαιδαγωγήσαμε  έτσι ώστε να πράττουν θεωρώντας μας  «λαουτζίκο» που δεν αντιδρά σε ότι και αν συμβαίνει.  Είναι οι τραγικές επιλογές μας ως εκλογικό σώμα που δεν λειτούργησαν ποτέ για το καλό του συνόλου αλλά πάντα με στενά κομματικά άρα και προσωπικά κριτήρια.
    Μαζί λοιπόν με την σωστή και επιβεβλημένη αγανάκτηση μας με αυτούς που έπραξαν όπως έπρατταν πάντα,  ας  πάρουμε ως αφορμή το τελευταίο τους έργο και ας αγανακτήσουμε και με τους  εαυτούς μας. Γιατί αν δεν το κάνουμε, αν δεν αλλάξουμε επιτέλους τα κριτήρια επιλογής μας και συνεχίσουμε την «παραγωγή» επαγγελματιών πολιτικών που χαρακτηρίζει η προσωπική και συντεχνιακή ιδιοτέλεια τότε απλά καλά μας κάνουν…

4 σχόλια:

Triton είπε...

Σχετικά με τους συνταξιούχους βουλευτές:"Μάθανε ότι γ@@@@ε,πλακώσανε κι οι γύφτοι".
Ως προς τις ευθύνες μας τώρα:
Μετά την διάλυση του κομματικού κράτους(ΔΕΚΟ),την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και την ψήφιση της απλής αναλογικής,πιστεύω ότι το να ψηφίζεις αξίζει τον κόπο.

Αγγελική είπε...

Συμφωνώ, εν μέρη έχουμε κι εμείς ευθύνες που τους ψηφίζαμε.
Αλλά κυρίως έχουμε ευθύνες που δεν διεκδικήσαμε ποτέ να εφαρμοσθεί η ισονομία στην χώρα μας.
Δεν μπορεί ένας βουλευτής να παίρνει σύνταξη επειδή διατέλεσε βουλευτής μία τετραετία και παράλληνλα να παίρνει σύνταξη απο το κύριο ταμείο του. Ενας οποισδήποτε έλληνας να πρέπει να δουλέψει 40 χρόνια για να πάρει μια ψωροσύνταξη.
Αρα αυτοί που ψηφίζουν τους νόμους είναι Γιάννης πίνει , Γιάννης κερνάει.
Αυτοί νομίζω ότι ευθύνονται για ότι συμβαίνει στον τόπο μας.

Scorpion49 είπε...

Τους ταΐζαμε, τους ταΐζουμε και θα τους ταΐζουμε μια ζωή, περιμένοντας από τη μεριά τους κάποια ψίχουλα, τα οποία πολλές φορές ούτε και αυτά μας πετάνε γιατί είναι αχόρταγοι. Υπάρχουν και κάποιοι βουλευτές που ξεχωρίζουν, είναι λίγοι, δεν ακούγονται. Πρέπει λοιπόν να καταλάβουμε ότι αυτούς που στέλνουμε στο κοινοβούλιο είναι σε μεγάλο βαθμό η εικόνα μας, εάν δεν αλλάξουμε σκεπτικό, κουλτούρα και νοοτροπία, θα τους τρώμε αιωνίως στη μάπα.
Με τις υγείες μας, και καλό Σαββατοκύριακο!!

ELvA είπε...

Bρηκανε και κανουν! Αν ηξεραν ομως οτι δεν τους παιρνει πια να εκτιθενται και μαλιστα σε δυσκολους οικονομικους καιρους, τοτε δεν θα τολμουσαν να ζητησουν και...
αναδρομικα!
Φυσικα οταν στελνει κανεις εν γνωσει του κλεφτες στο κοινοβουλιο τι αλλο μπορει να περιμενει και τι αλλο να σκεφτει κανεις για το επιπεδο της χωρας!
Συμφωνω με τον φιλο, πιο πανω, που λεει οτι δυστυχως αυτη ειναι η εικονα μας, σαν χωρα, ασχετα αν κατι τετοιοι βουλευτες ουτε αντιπροσωπευσαν πολλους απο εμας, στο παρελθον, ουτε φυσικα και θα μας αντιπροσωπευσουν ποτε, στο μελλον! :)

Καλο σαβ/κo, φιλε αντιλογε!