14 Οκτωβρίου 2009

Το Νόμπελ Ειρήνης στον Πλανητάρχη.... Οι έξυπνες βόμβες θα γίνουν τώρα ειρηνικές...

Επιπλέον 13.000 Αμερικανούς στρατιώτες αποφάσισε να στείλει-χωρίς να το ανακοινώσει-στο Αφγανιστάν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, πέραν των 21.000 που ανακοινώθηκε τον Μάρτιο ότι θα σταλούν, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post. Βάσει του δημοσιεύματος, οι 13.000 στρατιωτικοί είναι κυρίως στρατεύματα υποστήριξης, όπως μηχανικοί, ιατρικό προσωπικό, ειδικοί στην εκπαίδευση ή πράκτορες της στρατιωτικής αστυνομίας.
Πηγή : Το βήμα

Μετά την βράβευση του με το Νόμπελ ειρήνης με γνώμονα την τόνωση της προσπάθειας του (!!!!!) , ο αμερικανός πρόεδρος αποφάσισε να τονώσει τα στρατεύματα του. Τώρα το τι δουλειά έχει με το νόμπελ ειρήνης ο πρόεδρος της μεγαλύτερης στρατιωτικής δύναμης του πλανήτη και το πως οι εκλέκτορες του θεσμού αποφασίζουν,  είναι ένα  ζήτημα που κάτω απο φυσιολογικές συνθήκες  θα έπρεπε να απασχολήσει μάλλον την ψυχιατρική επιστήμη. Αλλά στην περίοδο Ομπάμα - mania που ζούμε τίποτα δε μας εκπλήσει..Το αμερικάνικο "σύστημα", μετά απο την έξαρση του αντιαμερικανισμού που προκάλεσε η διακυβέρνηση Μπούς, κατάφερε να αλλάξει άρδην το κλίμα φέρνοντας μας το νέο πλάνητάρχη με όρους rock star σε συνθήκες Ηollywood. Επειδή όμως οι πολιτικοί δεν παίρνουν βραβείο Oscar ή Grammy, του παραδόθηκε το Νομπελ ειρήνης. Και ίσως, όταν η αμερικανική οικονομία χρειαστεί ένα ακόμα πολεμικό μέτωπο για την "ανάπτυξη" της με το γνωστό πρόσχημα της ειρήνης και της ασφάλειας,  η χρησιμότητα του βραβείου θα κάνει και απόσβεση.Και εμείς, θα χειρόκροτούμε τον απελευθερωτικό στρατό  του μεγάλου νομπελίστα να τιμωρεί τους "πολεμοχαρείς και τους τρομοκράτες". Αρκεί βέβαια να μην είμαστε εμείς στη θέση τους....
ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ

Ετικέτες

1 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger ΦΙΛΙΠΠΟΣ είπε...

Νομίζω ότι Obama, πέραν του rock star status που έχει, κάνει προσπάθειες να κάνει την Αμερική ποιο ανθρωποκεντρική σε αντίθεση με την κυβέρνηση Bush που είχε δώσει την διακυβέρνηση του κράτους στο μεγάλο κεφάλαιο.

Η ενέργειες που κάνει στο τομέα της υγείας για παράδειγμα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ως «επαναστατικές». Ο πόλεμος που έχει ανοίξει με τις ασφαλιστικές εταιρείες είχε καταστρέψει της πολιτικές βλέψεις της πρώην πρώτης κυρίας Clinton την δεκαετία του 90 χωρίς αυτή να καταφέρει να κάνει και καμιά αλλαγή.

Πιστεύω ότι θέλει να αποχωρίσει από Αφγανιστάν και Ιράκ αλλά δεν μπορεί να το κάνει χωρίς να «καταδικάσει» τους πληθυσμούς τους καθώς μια ενδεχόμενη, βιαστική αποχώρηση θα έχει ως αποτέλεσμα πολύνεκρους εμφύλιους. Αυτό που προφανώς είδαν οι εκλέκτορες του θεσμού είναι οι κάποιες θετικές προσπάθειες που γίνονται, όπως είναι η επικοινωνία με την Β. Κορέα και το Ιράν, η πρόθεση της σταδιακής αποχώρησης από Ιράκ και Αφγανιστάν, η διαμεσολάβηση μεταξύ Ισραήλ και Σαουδική Αραβίας κλπ.

Πρέπει να πάρει το Νόμπελ ο Obama? Όχι, δεν πιστεύω ότι πρέπει να το πάρει, υπάρχουν πολλοί που το αξίζουν περισσότερο από αυτόν… αλλά καταλαβαίνω και γιατί τον διαλέξανε και οι εκλέκτορες... είναι το μόνο φως στο τέλος ενός πολύ σκοτεινού τούνελ.

Φίλιππος

15 Οκτωβρίου 2009 στις 11:49 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα