19 Μαΐου 2010

Η δημοκρατία των επιχειρηματιών..

Δεν έχουν περάσει ούτε δεκαπέντε μέρες από τα γεγονότα της 5ης Μάιου. Τον άδικο θάνατο των τριών υπάλληλων στης Marfin ακολούθησε το κώμα δέκα εκατομμυρίων πολιτών που κατάπιαν και το νέο ασφαλιστικό. Η κρίση του πολιτικού συστήματος κράτησε μόλις μια συνεδρίαση στη βουλή κάπου ανάμεσα σε μεταθανάτιες αγορεύσεις εν μέσω χειροκροτημάτων κομματικού ακροατηρίου και δελτίων δημοκρατίας των 8. Τα μέτρα πέρασαν με ελάχιστες απώλειες για τα δύο κόμματα και μάλλον αναμενόμενες. Η κυβέρνηση αποφάσισε πως τελικά ο ρόλος της βουλής είναι μάλλον συμβουλευτικός και ανακοίνωσε πως για τα μέτρα αρκεί η απόφαση του υπουργού οικονομικών, και τα υπόλοιπα κόμματα απλά συνεχίζουν τη διαίρεση και την ομφαλοσκόπηση. Με εξαίρεση το ΛΑΟΣ βέβαια που συνεχίζει το κυβερνητικό του έργο. Κοινός παρανομαστής του πολιτικού διαλόγου… Η νέα εποχή. Δηλαδή η χωρίς καμία παραλλαγή, φράση του Ανδρέα Βγενόπουλου στη συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ. Μια φράση που έσπευσαν μετά τα γεγονότα να υιοθετήσουν σύσσωμοι οι επαγγελματίες πολιτικοί. Τη σκυτάλη των συνεντεύξεων περί πολιτικού ήθους πήρε ο Αλαφούζος και ακολούθησε ο Σάλλας και ο Πρόεδρος του ΣΕΒ , Δασκαλόπουλος ενώ ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ αποτελεί καθημερινό θαμώνα των τηλεοπτικών δελτίων. Κριτές των πάντων, απρόσκλητοι εκπρόσωποι όλων μας σε ομοβροντία. Μια ομοβροντία που προετοιμάζει το πολιτικό μας αύριο υπό την κηδεμονία τους με όλους εμάς για άλλη μια φορά απόντες αλλά σίγουρα υπεύθυνους. Εκτός και εάν θεωρούμε πως η παρακολούθηση του αγαπημένου των χορηγών Λαζόπουλου αποτελεί τη μέγιστη πολιτική μας πράξη… Τότε δεν είμαστε υπεύθυνοι αλλά απλά “λοβοτομημένoi”

2 σχόλια:

Sabb είπε...

Ακριβώς έτσι Αντίλογε...Το μεγάλο κεφάλαιο στην Ελλάδα, παραμένει στο απυρόβλητο, το "μάρμαρο" έτσι κι αλλιώς το πληρώνουν άλλοι...Γιατί να μην κάνει την κριτική του εκ του ασφαλούς και να μην απαξιώνει το πολιτικό σύστημα (δηλώσεις Δασκαλόπουλου) ? Όσο κυβερνούν οι "σοσιαΛΗΣΤΕΣ" Παπανδρέου / Καρατζαφέρης και η ευρύτερη Αριστερά δεν μπορεί να βρει κοινό τόπο συνεννόησης και δράσης, το μεγάλο κεφάλαιο θα αυτοαναγορεύεται σε στυλοβάτη του οικονομικού οικοδομήματος της χώρας - αν και ωστόσο θα έπρεπε κάποιος από τους εξέχοντες μεγαλοσχήμονες δημοσιογράφους που κάθε τόσο φιλοξενούν στις εκπομπές τους επιφανείς επιχειρηματίες, να τους εξηγήσει πως το χρηματοπιστωτικό σύστημα που υπηρετούν, παρουσιάζει ήδη έντονα δείγματα σήψης.

Αλλά άντε να εξηγήσεις στον καπιταλιστή, πως να σωθείς από την σήψη του καπιταλισμού χωρίς καπιταλιστικές (νεοφιλελεύθερες) πρακτικές....

taspa είπε...

Καλημερα.
'''Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων (απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα) αφέθηκε μετά την απολογία του ενώπιον της 1ης τακτικής Ανακρίτριας ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς που κατηγορείται για πλαστογραφία και υπεξαίρεση, σχετικά με δραστηριότητες της ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ στη Νότιο Αφρική πριν το 2000.''
ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΥ!!!;;;;;;;
Τωρα για το αν ειμεθα λοβοτομημενοι,ειμαστε κατι χειροτερο........πνευματκα ευνουχισμενοι......διαγουμε πνευματικο προτεσταντισμο, ως αλλοι ηθαγενεις που θαμποθηκαν απο τα καθρεφτακια και τις χαντρες.....ΦΟ ΣΤΟΛΙΔΙΑ -ΦΟ ΖΩΗ.